Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Thermowood.be Online informatie over de realisaties en
toepassingen van thermisch gehard hout.
header image
Thermowood.be

Thermowood triple

Thermowood triple, ook bekend als Deens rabat, kom je vaak tegen als gevelbekleding, omheining of terrasoverkapping. De triple blokprofielen geven deze uitvoeringen een strakke en moderne, maar tegelijkertijd warme, natuurlijke uitstraling. Lees in dit artikel meer over dit specifieke blokprofiel, de voordelen, de prijzen en het onderhoud. Laat je ook inspireren door verschillende realisaties.

Ga snel naar:
Voordelen thermowood triple
Thermowood triple prijs
Soorten thermowood triple
Levensduur en onderhoud
Zelf plaatsen of laten plaatsen?
Inspiratievoorbeelden
Offertes aanvragen

 

Wat is thermowood triple?

Thermowood triple (of Deens rabat) is thermowood hout met een triple blokprofiel. Elke 6 cm bevindt zich een fijn gefreesd lijntje, waardoor je de indruk krijgt dat de plank uit 3 aparte balken bestaat. Toch vormt het een gesloten systeem. De verschillende diktes van het hout zorgen voor het typerende ‘blokjes’-effect.

De blokprofielen zijn lijvig en beschikken over een tand- en groefverbinding. Zo vallen ze eenvoudig op elkaar te stapelen. Dankzij een perfecte overlapping van verschillende planken bekom je een moderne, strakke look met de warme uitstraling van hout. Je kan de profielen zowel horizontaal als verticaal laten plaatsen, afhankelijk van het uitzicht dat je wenst.

Thermowood triple

 

Voordelen thermowood triple

Het duurzame, ecologische karakter en de warme uitstraling van thermowood triple, maakt het materiaal erg geliefd. Daarnaast heeft het nog andere interessante eigenschappen:

 • Verschillende plaatsingsmogelijkheden: de blokprofielen kan je zowel horizontaal als verticaal laten plaatsen.
 • Verschillende toepassingen: het is mogelijk om de profielen te gebruiken als gevelbekleding, omheining of terrasoverkapping.
 • Gevarieerd aanbod: thermowood triple kan je verkrijgen in verschillende lengtes en in verschillende houtsoorten.
 • Snelle & eenvoudige montage: de triple blokprofielen kunnen snel en eenvoudig geplaatst worden.
 • Onderhoudsvriendelijk: thermowood is zo goed als onderhoudsvrij en blijft er tientallen jaren mooi uitzien.
 • Budgetvriendelijk: de gemiddelde hoogte van de blokprofielen zorgt ervoor dat je minder planken nodig hebt per vierkante meter. Dit heeft een gunstige invloed op de prijs.
 • Duurzaam: net als andere thermowood producten worden de triple blokprofielen op dezelfde duurzame manier vervaardigd, zonder toevoeging van chemicaliën.
 • Esthetisch: de triple blokprofielen hebben een strakke en moderne uitstraling en zijn zeer vormvast. Door de afwisselende houtdikte van de profielen krijg je een uniek diepte-effect.
 • Waterdicht: de blokprofielen zijn een 100% gesloten systeem dankzij de overlapping van de planken.

 

Thermowood triple prijs

De prijs van thermowood triple hangt af van bepaalde keuzes die je maakt: de gewenste lengte van de balken, de houtsoort, het aantal profielen dat je nodig hebt, … Door de gemiddelde hoogte van de planken (130 à 180 mm), heb je per vierkante meter wel minder planken nodig dan wanneer je bv. Zweeds rabat (dubbele blokprofielen) gebruikt. Dit heeft een gunstige invloed op de totaalprijs.

De gemiddelde prijs voor thermowood triple blokprofielen schommelt tussen € 30 à € 60 per m² (incl. btw en excl. plaatsing).

TIP: dit is slechts een richtprijs. Hou er rekening mee dat ook de plaatsing een invloed heeft op de totaalprijs. Hoe dan ook doe je er goed aan om een vakman in te schakelen voor deze klus. Die heeft de nodige vakkennis en ervaring om jouw thermowood triple blokprofielen te plaatsen volgens de regels van de kunst. Vraag gratis en vrijblijvend voorstellen aan bij vakmannen actief in je buurt via onze offertepagina. Start je aanvraag hier. 

 

Soorten thermowood triple

De triple blokprofielen zijn beschikbaar in verschillende houtsoorten: thermo ayous triple, thermo essen triple, thermowood grenen triple, … Elke soort heeft heeft z’n eigen charme en karakteristieke uitstraling.  Zo vind je vast en zeker een houtsoort op maat van jouw woning en smaak.

Thermowood triple profielen hebben een gemiddelde hoogte van 130 à 180 mm. De hoogte van een triple blokprofiel is bij elke leverancier min of meer hetzelfde. Je kan ze wel krijgen in verschillende lengtes. Zijn de planken te lang? Dan worden ze verzaagd net als ander hout.

TIP: de geschikte thermowood triple blokprofielen kiezen voor je nieuwbouw- of renovatieproject? Dat kan zonder problemen wanneer je het advies inwint van een professional. Ontvang gratis advies en prijzen op maat bij vakmannen actief in je buurt via onze offerteservice

 

Levensduur en onderhoud thermowood triple

Kiezen voor thermowood is kiezen voor een ecologische, duurzame houtsoort die er tientallen jaren mooi blijft uitzien. Het hout ondergaat een speciale bewerkingsprocedure onder invloed van grote hitte en stoom, zonder het gebruik van chemicaliën. Hierdoor verandert de structuur en de duurzaamheid van de grondstof. Nu neemt het hout tot wel 50% minder vocht op en vormt de houtbasis niet langer een voedingsbron voor schimmels of insecten. Dankzij dit procédé behoort thermowood tot duurzaamheidsklasse 1-2.

Triple thermowood zal na een tijdje vergrijzen. Je kunt dit natuurlijke proces perfect z’n gang laten gaan. Wil je die vergrijzing liever voorkomen? Dan kies je er best voor om het hout te behandelen met een transparante olie of lakverf. Hou er rekening mee dat deze afwerklaag om de 3 à 5 jaar een opfrisbeurt nodig heeft.

 

Thermowood triple zelf plaatsen of laten plaatsen?

Thermowood triple blokprofielen kan je zelf plaatsen of je kan ervoor kiezen om deze klus uit te besteden aan een professionele plaatser:

 

1. Thermowood triple zelf plaatsen

Triple thermowood is dankzij het eenvoudige stapelsysteem een geliefd materiaal voor de geoefende doe-het-zelver. Plaats je zelf de thermowood triple platen? Dan kun je besparen op arbeidskosten. Wel moet je zelf voldoende tijd uittrekken om de werken nauwkeurig uit te voeren. Thermowood triple platen vergen een methode die waterpas verloopt. Anders zullen de platen verzakken of zul je schuine balken krijgen.

 

2. Thermowood triple laten plaatsen

Twijfel je aan je doe-het-zelf talent? Schakel dan een betrouwbare vakman in die de thermowood triple voor je komt plaatsen. Door zijn technische kennis en nauwkeurigheid zal jouw schutting, overkapping of gevel er perfect uitzien. Je mag er zeker van zijn dat alle geregistreerde plaatsers bij Buldit kwalitatief werk afleveren met behulp van hoogwaardige materialen.

TIP: wil je graag offertes vergelijken van verschillende plaatsers voor jouw project? Maak dan gratis en vrijblijvend gebruik van onze offerteservice en krijg binnen enkele werkdagen offertevoorstellen in jouw mailbox. Start jouw aanvraag hier.

 

Inspiratievoorbeelden van thermowood toepassingen

Er zijn verschillende toepassingen mogelijk met triple blokprofielen. Hieronder vind je de 3 meest voorkomende projecten terug waarin dit hout wordt gebruikt. Laat je inspireren!

 

INSPIRATIE: Thermowood triple als gevelbekleding

Thermo ayous triple

Triple blokprofielen uit thermowood keren voornamelijk terug in het straatbeeld als houten gevelbekleding. Door het strakke, moderne en uitnodigende uitzicht leent het materiaal zich hiervoor uitstekend. De warme uitstraling van hout kan zowel op zichzelf staan als gecombineerd worden met een andere gevelbekleding als baksteen, kunststof of metaal. Onder de gevelbekleding is isolatiemateriaal gemakkelijk weg te werken.

 

 

INSPIRATIE: Thermowood triple als omheining

triple thermowood afsluiting

Jouw schutting of afsluiting kan je ook met triple thermowood realiseren. Ook hier heb je de keuze tussen een horizontale of verticale plaatsing. Vooraf moet je wel een betonnen fundering laten gieten, zodat de platen stevig vast staan. De blokprofielen zijn volledig glad geschaafd, waardoor de schutting een strakke en luxueuze uitstraling krijgt.

 

 

INSPIRATIE: Thermowood triple als terrasoverkapping

Triple thermowood

Een terras- of tuinhuisoverkapping laten vervaardigen in thermowood triple? Dat kan! Overkappingen zijn de ideale oplossing wanneer je een plekje wil om het hele jaar door van de verse buitenlucht te kunnen genieten. Bovendien vervaagt de grens tussen de tuin en de woonkamer door het gebruik van het warm ogende thermowood hout.

 

TIP: vraag raad aan een professionele plaatser

Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor thermowood: duurzaamheid, kleine ecologische voetafdruk, stijlvolle uitstraling, … Wil je meer weten over de mogelijkheden van thermowood triple voor jouw project? Dan neem je best contact op met een professionele plaatser. Hij kan jou bijstaan met advies en je de nodige inspiratie bezorgen.

Onze gouden tip? Vraag meerdere offertes aan. Zo kan je niet alleen prijzen, maar ook uitvoeringstermijnen en werkwijzen vergelijken. Je kan gratis offertes voor jouw project aanvragen via het onderstaande offerteformulier:

 

 

Offertes voor thermowood ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van jouw terras, tuinafsluiting, ... in thermowood. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Gespecialiseerde vakmannen