Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Thermowood.be Online informatie over de realisaties en
toepassingen van thermisch gehard hout.
header image
Thermowood.be

Thermowood: overzicht verschillende uitvoeringen

Thermowood is in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Veel gebruikte uitvoeringen voor geveldelen zijn blokprofielen, design planken, planchetten en sidings.

Thermowood plaatsen? Vraag hier gratis & vrijblijvend prijzen op maat aan.

 

1) Thermowood terrasplanken

Thermowood terrasplanken zijn in meerdere uitvoeringen te koop. De kleur van de planken is meestal lichtbruin tot donkerbruin en is voornamelijk afhankelijk van het merk thermowood en de gebruikte houtsoort. Hoe hoger de temperatuur tijden het verduurzamingsproces, des te donkerder de kleur van het hout. Veelgebruikte houtsoorten zijn: dennen, grenen, lorken en Oregon pine. Deze planken kunnen met- of zonder groef geleverd worden. Gangbare maten: 26×140 mm en 26×180 mm.

Lees hier meer over thermowood terrasplanken

 

2) Thermowood gevelbekleding

Geveldelen kunnen open of gesloten aan de gevel bevestigd worden. Bij een gesloten plaatsing overlappen de geveldelen elkaar. Het voordeel van dit systeem is dat er een goede vochtkering mee te bereiken is. Bij plaatsing ervan moet er wel goed rekening worden gehouden met voldoende ventilatie van de gevel zodat er later geen vochtproblemen gaan ontstaan. Bij een open gevelbekleding zijn de afzonderlijke geveldelen met een afstand van 7 tot 10mm van elkaar bevestigd.

Lees hier meer over thermowood gevelbekleding

 

3) Blokprofielen

Thermowood planken met blokprofiel wordt meestal gebruikt als gevelbekleding maar je ziet ze soms ook wel terug in schuttingdelen. Een gangbare uitvoering is 32×75 mm (dikte, hoogte).

 

4) Design planken

Design planken van thermowood zijn geschikt als gevelbekleding, bekleding voor tuinhuisjes en als schuttingdelen. De planken zijn voorzien van een dun ingefreesd lijntje waardoor her lijkt alsof er meerdere smalle planken zijn gebruikt. Een courante maat is 20x190mm. (dikte, hoogte).

 

vijverrand in thermowood uitvoering

 

5) Planchetten

Planchetten van thermowood worden standaard uitgevoerd met een zogenaamd ‘mussenbek profiel’. Ze zijn verkrijgbaar met- of zonder platte band en worden voornamelijk gebruikt als gevelbekleding of bekleding van tuinhuisjes, carports, enz. Standaard maat: 20×145 mm (dikte, hoogte).

 

6) Sidings

Sidings kunnen gebruikt worden voor de bekleding van gevels, buitenverblijven, carports, tuinhuizen, enz.. Een gangbare uitvoeringsmaat is 21x142mm. Maar bredere sidings zijn meestal ook leverbaar.

 

Offertes voor thermowood ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van jouw terras, tuinafsluiting, ... in thermowood. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde vakmannen