Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Thermowood.be Online informatie over de realisaties en
toepassingen van thermisch gehard hout.
header image
Thermowood.be

Thermowood grenen: toepassingen & prijzen

Thermowood grenen is een goedkoper en duurzamer alternatief voor tropisch of Europees hardhout. Dit budgetvriendelijke hout kan je zowel binnen als buiten gebruiken voor verschillende afwerkingen. Maar zijn er nog andere voordelen van thermowood grenen? Hoeveel kost dit type thermowood en hoe lang gaat het mee? En hoe duurzaam is deze houtsoort eigenlijk? Je leest het hier!

Ga snel naar:
Voordelen thermowood grenen
Prijzen thermowood planken
Toepassingen van thermowood grenen
Onderhoud van thermowood grenen
Vergelijk gratis meerdere offertes

 

 

Wat is thermowood grenen?

Het is thermisch gemodificeerd naaldhout. Deze houtsoort is een milieuvriendelijker en goedkoper alternatief voor hardhout. De planken zijn onderhoudsvrij en duurzaam. Zonder enige behandeling gaan ze makkelijk 15 tot 20 jaar mee. Een woordje uitleg:

 • Behandeling: na een milieuvriendelijke hittebehandeling is het hout harder, lichter van gewicht en minder vervormd. Deze hittebehandeling is een combinatie van minstens 215 graden en warmtestoom waarbij je het hars en andere extracten uit het hout haalt. Hierdoor is ook het vochtpercentage in het hout aanzienlijk lager, waardoor dit duurzamer is.
 • Duurzaam: de productie van thermowood grenen vindt voornamelijk plaats in Europa. Bovendien is het wettelijk verplicht om grenen te herplanten na het kappen om zo globale ontbossing tegen te gaan. De thermische houtsoort is dus een zeer duurzaam alternatief voor tropisch hardhout. Daarnaast gaat het hout lang mee, waardoor je dit lange tijd niet hoeft te vervangen.

Nog meer weten over thermowood grenen? Kom vrijblijvend in contact met meerdere vakspecialisten!

thermowood-grenen-planken

 

Voordelen van thermowood grenen

Thermowood grenen heeft meerdere voordelen. Zo creëer je een natuurlijke look in bijvoorbeeld je tuin of huis. Daarnaast zijn er nog meer redenen om hiervoor te kiezen, waaronder:

 

 • Duurzamer alternatief voor hardhout
 • Goedkoper dan tropisch en Europees hardhout
 • Sterke kwaliteit en kan nauwelijks vervormen
 • Stabiel en weerbestendig
 • Goed bestand tegen insecten
 • Lager vochtgehalte, waardoor er geen schimmels optreden
 • Op maat te maken, dus helemaal naar jouw wensen

 

Prijzen thermowood planken

Grenen is een relatief goedkope houtsoort. Wel is de kwaliteit een bepalende factor voor de prijs. Gemiddeld is de prijs tussen de € 25 en 40 per vierkante meter (incl. btw, excl. plaatsing). De exacte prijs hangt af van de totaaloppervlakte, of de planken standaard of op maat gemaakt zijn, … Bovendien moet je arbeidskosten betalen voor de vakspecialist. Die kunnen verschillen van expert tot expert.

Ben je op zoek naar de meest voordelige optie voor het plaatsen van thermowood grenen? Het vergelijken van vakspecialisten en offertes loont! Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan.

 

thermowood-grenen-gevelbekleding

 

Toepassingen van thermowood grenen

Thermowood grenen kan je gebruiken voor allerlei projecten, zowel binnen als buiten. Het geeft een natuurlijke look en gaat bovendien jaren mee. Mogelijk is ook jouw project geschikt. Hieronder een aantal opties om deze duurzame houtsoort te gebruiken.

 

1. Als gevelbekleding

Om je huis een natuurlijke uitstraling te geven, kan je kiezen voor thermowood grenen als gevelbekleding. Het hout plaats je bovenop de gevel, met een luchtspouw ertussen. Zo kan het vocht altijd ontsnappen en vermijd je schade. Thermowood grenen is bestand tegen verval, dus je gevel blijft jarenlang mooi.

 

2. Voor een terras

Door de duurzaamheid van de terrasplanken, is je terras stabiel en duurzaam. Bovendien gaat deze erg lang mee. De thermowood grenen planken geven een natuurlijke look en passen dan ook perfect in je tuin. Bovendien zijn deze terrasplanken goedkoper dan essen terrasplanken of planken uit hardhout.

 

3. Voor je tuinhuis

Een steeds populairdere optie is om thermowood grenen te gebruiken voor je tuinhuis, of zelfs voor je buitensauna. Het hout is stevig en onderhoudsvriendelijk, waardoor je dit perfect kan gebruiken voor een tuinhuis. Bovendien heeft het hout een natuurlijke uitstraling, waardoor je tuinhuis bij de rest van je tuin past. Wel zal je het hout af en toe moeten onderhouden om vergrijzing tegen te gaan.

 

4. Als afsluiting

Een thermowood grenen afsluiting is licht en zeer stabiel. Het is een variant van de hardhouten schutting, die bovendien jarenlang meegaat. Daarnaast is deze afsluiting ook nog goedkoper dan als je voor hardhout gaat. Je kan de omheining beitsen, oliën of lakken om hem donkerder te maken of zelfs een kleurtje te geven.

 

5. Als plafond- of wandbekleding

Om de natuurlijke look van buiten naar binnen te halen, kan je de thermische houtsoort ook gebruiken voor je plafond of muur. Voor je muur geeft dit dan de schrootjes-look, die goed in sommige huizen past. Bovendien kan je de planken nog lakken, waardoor ze een kleurrijke toevoeging zijn aan je huis. Als je thermowood grenen voor je plafond wil gebruiken, creëert dit ook een natuurlijke en lichte uitstraling.

 

Vraag een vakspecialist advies over thermowood grenen!

Thermowood grenen is geschikt voor allerlei projecten in je huis of tuin. Bovendien kan je kiezen voor de houtlook, maar het grenen ook een andere uitstraling geven met lakverf. Zo kan je het helemaal naar wens maken.

Wil je graag weten of thermowood grenen ook geschikt is voor jouw volgende binnen- of buitenproject? Kom gratis en vrijblijvend in contact met meerdere vakspecialisten!

 

Onderhoud van thermowood grenen

Deze thermische houtsoort heeft niet per se onderhoud nodig. Wel gaat het hout vergrijzen door UV-licht. Dit proces is natuurlijk en onschadelijk. Maar het kan zijn dat je de vergrijsde look van het hout niet mooi vindt. Dan kan je het hout behandelen met olie, beits of lakverf.

Lakverf is in allerlei kleuren verkrijgbaar. Als je je thermowood grenen een andere uitstraling wil geven, is dit ideaal. Olie en beits gaan niet alleen vergrijzing tegen, maar ook de groei van mos. Als je nog extra maatregelen tegen het mos wil nemen, kan je anti-mos middel gebruiken.

Het regelmatig reinigen van je thermowood grenen is wel aan te raden. Dit kan al met een borstel, water en een neutrale zeep. Zo geniet jij het maximale aantal jaren van je thermowood grenen planken.

Heb je interesse in het gebruiken van thermowood grenen en hoor je graag hoe je dit het beste kan onderhouden? Kom gratis en vrijblijvend in contact met meerdere vakspecialisten.

 

 

Offertes voor thermowood ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van jouw terras, tuinafsluiting, ... in thermowood. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Gespecialiseerde vakmannen