Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Thermowood.be Online informatie over de realisaties en
toepassingen van thermisch gehard hout.
header image
Thermowood.be

Thermo essen: eigenschappen & prijzen

Er zijn verschillende soorten hout die je zowel binnen als buiten kan gebruiken. Hierbij heeft tropisch hardhout de beste kwaliteit, maar het is zeer duur en niet milieuvriendelijk. Daarom is thermisch essen een goedkoper en milieuvriendelijker alternatief. Door een speciale behandeling is deze houtsoort, net zoals hardhout, uiterst geschikt voor verschillende toepassingen.

 

Wat is thermo essen?

Thermowood essen is zachthout dat via een speciale behandeling dezelfde eigenschappen krijgt als tropisch hardhout. Via een thermobehandeling wordt het essenhout tot minimaal 215 °C met stoom verwarmt. Hierdoor verandert de celstructuur waardoor de kwaliteit dezelfde wordt als die van hardhout. Daarom is deze houtsoort een goedkoper en milieubewuster alternatief dat een even mooi resultaat oplevert bij verschillende toepassingen. Het grote voordeel is dat zachthout veel sneller groeit en uit duurzaam beheerde bossen komt.

 

Eigenschappen van thermowood es

Een investering in thermisch essen loont. Zoals je hieronder ziet, scoort het op heel wat vlakken beter dan niet-thermisch hout. Thermowood essen:

 •  isoleert 25% beter dan een niet-behandelde houtsoort.
 •  is 30 % meer bestand tegen brand.
 • heeft duurzaamheidsklasse 1, wat even goed is als tropisch hardhout.
 • krimpt nauwelijks en zet niet uit.
 • is door zijn relatief licht gewicht makkelijk te bewerken.

 

Toepassingen

Door de uitstekende eigenschappen is thermowood van essenhout geschikt voor allerlei toepassingen buitenshuis zoals gevelbekleding, tuinhuizen, terrassen en poorten. Dit komt door de vormvastheid en de uitstekende weerbaarheid van het hout tegen de weersomstandigheden. Ook binnenshuis wordt thermo essen gebruikt voor schrijnwerk, meubels en kozijnen.

 

thermisch essen

 

Thermo essen: prijs

Gemiddeld betaal je € 65  per vierkante meter, inclusief btw maar zonder plaatsing. Volgende factoren hebben echter invloed op de prijs:

 • Het formaat of te bekleden oppervlakte
 • Standaardprofiel of op maat gemaakt
 • Kosten voor plaatsing

 

Geïnteresseerd in een terras of gevelbekleding van thermo essen? Via onze gratis offertedienst ontvang je vrijblijvend offertes van erkende vakmannen uit je buurt. Vergelijk prijzen en kies de meeste de voor jou meest interessante optie.

 

Levensduur

Aan thermowood essen heb je na de plaatsing bijzonder weinig onderhoud. Het hout hoef je namelijk niet te beitsen of te verven, tenzij je vergrijzing van het hout tegen wil gaan. 1 à 2 keer per jaar reinigen met water en eventueel wat milde zeep is voldoende. Door de hoge duurzaamheid en kwaliteit gaat thermo essen ook heel lang mee. Gemiddeld mag je er echter van uitgaan dat thermo essen 25 jaar of langer meegaat.

 

Thermo essen: plaatsing

Ondanks dat het hout duurzaam en vochtbestendig is, kan door een slechte plaatsing toch schade ontstaan. Slecht geplaatste gevelbekleding kan leiden tot vochtproblemen in de woning. Maak daarom gebruik van onze gratis offertedienst. Ontvang vrijblijvend prijsoffertes op maat bij erkende vakmannen uit je buurt. Zo kan je prijzen, werkwijzes en termijnen vergelijken en ben je 100% zeker van een correcte plaatsing.

 

 

Offertes voor thermowood ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van jouw terras, tuinafsluiting, ... in thermowood. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Gespecialiseerde vakmannen