Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Thermowood.be Online informatie over de realisaties en
toepassingen van thermisch gehard hout.
header image
Thermowood.be

Thermowood kopen

Wil je graag thermowood kopen voor je gevelbekleding, terras, tuinafsluiting, …? Geen probleem, voor elk project is er een product op maat in thermowood te vinden. In dit artikel lees je meer over het aanbod, de aandachtspunten bij de aankoop van thermowood en de kostprijs per m².  Bovendien helpen we je graag verder bij het vinden van de geschikte vakman voor het plaatsen of kopen van je thermohout.

Ga snel naar:
Soorten & mogelijkheden
Prijs thermowood per m²
Aandachtspunten bij aankoop
Zelf plaatsen of laten plaatsen? 
Offertes aanvragen

 

 

Waarom kiezen voor thermowood?

Thermowood is Europees naaldbomenhout dat langdurig verhit is. Dankzij dit proces krijgt thermohout dezelfde duurzame eigenschappen als hardhout. Waarom is thermowood kopen zo’n goed idee? We zetten kort de belangrijkste troeven op een rij:

 • Duurzaam: door de speciale stoombehandeling wijzigen de harsen en suikers in het naaldbomenhout van samenstelling. Daardoor is thermowood erg duurzaam. Afhankelijk van de duurzaamheidsklasse en de soort gaat thermohout 15 à 30 jaar mee.
 • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding: thermowood combineert die lange levensduur met een relatief lage aankoopprijs. Daardoor heeft dit product een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding en is het een budgetvriendelijk alternatief voor hardhout.
 • Goede thermische isolator:thermisch behandeld hout isoleert tot wel 20% beter dan onbehandeld hout. Een ander voordeel is dat het niet uitzet of krimpt onder invloed van de weersomstandigheden en temperatuurschommelingen.
 • Ecologische keuze: het verhitten van thermowood gebeurt met hete stoom en zonder chemische producten. Het hout is ook afkomstig uit duurzaam beheerde bossen. Thermowood kopen is dus ook denken aan het milieu.
 • Onderhoudsvriendelijk: een gevel of terras in thermowood vergt amper onderhoud. Na verloop van tijd gaat thermowood vergrijzen. Behoud je liever de originele kleur? Dan kan je het thermowood oliën, beitsen of vernissen.
 • Veel mogelijkheden: thermowood voor je terras, tuinhuis, gevel of garagepoort is verkrijgbaar in verschillende houtsoorten, vormen, … Lees verder meer over de mogelijkheden van thermowood.

Thermowood kopen

 

Thermowood kopen: soorten & mogelijkheden

Een groot voordeel van thermowood is het grote aantal mogelijkheden van dit product. Zo kan je vlot en eenvoudig thermohout kopen op maat van jouw project. Je kan verschillende keuzes maken op vlak van:

 

1. Houtsoorten

De term ’thermowood’ dekt een brede lading. Het gaat om verschillende soorten Europees naaldbomenhout die een specifieke thermische behandeling hebben ondergaan. De meest voorkomende soorten thermowood in België en Nederland zijn: essen, grenen, vuren, ayous en fraké.

TIP: wil je graag thermo ayous kopen of een andere houtsoort? Vraag dan zeker advies op maat aan een vakman. Die kan je informeren over de mogelijkheden voor jouw project en je helpen om de beste keuze te maken. Ontvang gratis advies en prijzen op maat bij vakmannen actief in je buurt.

 

2. Toepassingen

Thermowood is een erg duurzaam product dat uitstekend bestand is tegen vocht, schimmel en houtetende insecten. Daardoor kan je thermohout gebruiken voor tal van buitentoepassingen. Zo is een gevelbekleding in thermowood erg populair. Daarnaast lenen deze thermisch behandelde houtsoorten zich ook uitstekend voor terrassen, garagepoorten, tuinhuizen, tuinafsluitingen, …

 

3. Uitvoeringen

Afhankelijk van je project kan je kiezen voor verschillende uitvoeringen van thermowood qua vorm, kleur, … Zo kan je verschillende soorten thermowood planken kopen voor je terras, tuinhuis of als gevelbekleding. Wil je eerder lichtbruine of donkerbruine thermowood planken? Ga je voor terrasplanken zonder of met een groef (slipvaster)? Hou je van de klassiekere planchetten of eerder van de modernere uitstraling van blokprofielen? Jij kiest zelf een uitvoering op jouw maat.

 

Welk soort thermowood planken kan ik best kopen?

Dat hangt volledig af van je persoonlijke voorkeuren, budget en je project. Een gevelbekleding in thermowood zal bv. een andere uitvoering vergen dan een terras of tuinafsluiting. Wil je zeker zijn van de juiste keuze? Vraag dan gratis advies op maat aan meerdere vakmannen actief in je buurt. Zo kan je gericht en eenvoudig voorstellen, uitvoeringen van thermowood, werkwijzen, … vergelijken.

Op zoek naar een vakman? Ontvang gratis en vrijblijvend advies en prijzen op maat van verschillende vakmannen actief in je buurt via onze offertedienst.

 

Thermowood prijs per m²

Gemiddeld betaal je voor thermowood 30 à 60 euro per m², excl. btw en plaatsing. Die kostprijs is natuurlijk afhankelijk van de uitvoering, de toepassing, … Enkele richtprijzen op een rij:

Thermowood toepassingPrijs per m²
(excl. btw en plaatsing)
Gevelbekleding€ 30 à 55
Terrasplanken of -tegels€ 40 à 45
Afsluitingen & omheiningen€ 40 à 60

BELANGRIJK: wil je thermowood planken kopen en ben je benieuwd naar een exacte prijs? Vraag dan verschillende voorstellen aan bij vakmannen actief in je buurt. Zo kan je niet alleen thermowood prijzen, maar ook uitvoeringen, uitvoerings- en leveringstermijnen, … vergelijken. Start hier je aanvraag.

 

Thermowood gevelbekleding kopen

 

Aandachtspunten bij aankoop thermowood

Sta je op het punt om thermowood te kopen? Dan is het belangrijk om zeker rekening te houden met de volgende aandachtspunten:

 • Kwaliteitslabel: ga na of het thermowood het FSC-label draagt. Zo ben je zeker dat het hout afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen. Daarnaast waarborgt het ThermoWood© kwaliteitslabel de technische kwaliteitsgarantie van je product.
 • Duurzaamheidsklasse: stem de duurzaamheidsklasse van je thermowood af op de toepassing. Voor buitentoepassingen heb je bv. een betere duurzaamheidsklasse nodig dan voor thermowood binnen (deuren, vloeren, meubelen, …).
 • Natuurlijke verkleuring: thermowood is een natuurlijk product en vergrijst na verloop van tijd. Deze natuurlijke verkleuring maakt deel uit van de charme van hout en heeft geen invloed op de levensduur. Wil je dat proces toch voorkomen? Dan kan je het hout oliën, beitsen of vernissen.
 • Periodieke reiniging: door de thermische behandeling gaat thermowood lang mee. Het blijft wel belangrijk om het hout te reinigen als het vervuild is. Doorgaans volstaat 2 keer per jaar je thermowood schoonmaken met een neutrale zeep en water om vervuiling te verwijderen. Bij terrasplanken in thermowood is ook een periodiek onderhoud met een mosdodend middel aanbevolen.

 

Vraag advies op maat aan een gespecialiseerde vakman

Wil je thermohout kopen met de juiste duurzaamheidsklasse en het vereiste kwaliteitslabel? En meer uitleg krijgen rond het onderhoud van je thermowood planken? Vraag dan zeker advies op maat aan een specialist actief in je buurt. Die houdt rekening met alle aandachtspunten en helpt je bij het maken van de juiste keuze tegen een correcte prijs.

TIP: ontvang gratis en vrijblijvend advies en prijzen op maat bij vakmannen actief in je buurt via onze offertepagina.

 

 

Thermowood zelf plaatsen of laten plaatsen?

Ben je handig en gaat het om een kleine klus? Dan kan je eventueel zelf je thermowood planken kopen en plaatsen. Gaat het om grotere werkzaamheden? Dan is het eerder aangeraden om een beroep te doen op de expertise van een vakman. Beide opties op een rij:

 

1) Thermowood zelf plaatsen

Wil je thermohout kopen voor de aanleg van een klein terras of een omheining? Als je voldoende ervaring hebt, kan je de thermowood planken eventueel zelf plaatsen. Zo spaar je ook de arbeidskosten van een vakman uit. Let op: bij doe-het-zelven betaal je natuurlijk wel 21% btw op de aankoop van thermowood. Ga je in zee met een professional? Dan geniet je van het verlaagde btw-tarief van 6%. Bovendien moet je goed uitkijken om fouten bij de plaatsing te vermijden met het oog op een optimaal eindresultaat.

Thermowood bestellen? Via onze gratis offertedienst kan je eenvoudig online thermowood bestellen voor een terras, tuinafsluiting, … Start hier je aanvraag.

 

2) Thermowood laten plaatsen

Besteed je de werken liever uit? Of gaat het om een klus die veel expertise vergt, bv. een gevelbekleding in thermowood? Bij grotere werkzaamheden loont het sowieso meer om een beroep te doen op een gespecialiseerde vakman. Zo ben je zeker van…

 • Advies op maat: welke houtsoort en duurzaamheidsklasse passen het best bij jouw project? Uit welke kleuren en vormgevingen van de thermowood planken kan je kiezen? Een vakman geeft je graag gericht advies op maat. Zo kan jij de beste keuze maken op maat van je wensen en situatie.
 • Correcte & vlotte plaatsing: met een vakman ben je zeker van een plaatsing van je terras, gevelbekleding, … volgens de regels van de kunst. Bovendien werkt zo’n professional ook vlot, waardoor de arbeidskosten sowieso best meevallen.
 • Kwalitatieve materialen: een gespecialiseerde vakman werkt enkel met hoogwaardig thermowood, kwalitatieve bevestigingsmaterialen, … Zo ben je zeker van een optimaal eindresultaat.
 • Verlaagd btw-tarief: is je woning minstens 10 jaar oud? Dan geniet je van het verlaagde btw-tarief van 6% in plaats van 21% voor zowel de gebruikte materialen als de werkuren van de vakman.

Thermowood professional nodig? Je doet er goed aan om verschillende offertes aan te vragen. Zo kan je niet alleen de prijzen vergelijken, maar ook de verschillende materialen en hun kwaliteit, de uitvoeringstermijnen, het verloop van de werken, … Je kan gratis voorstellen aanvragen via het onderstaande offerteformulier:

 

Offertes voor thermowood ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van jouw terras, tuinafsluiting, ... in thermowood. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Gespecialiseerde vakmannen