Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Thermowood.be Online informatie over de realisaties en
toepassingen van thermisch gehard hout.
header image
Thermowood.be

Thermowood tuinhuis

In Vlaamse tuinen is een houten tuinhuis zonder twijfel het populairst. Belangrijk is wel dat het goed bestand is tegen vocht, temperatuurschommelingen en andere invloeden van buiten. Een thermowood tuinhuis is daarom een goede keuze. Het is vormvast, vochtbestendig, duurzaam, … Hier meer over onder meer de voordelen, prijs en uitvoeringen van een tuinhuis in thermowood.

Een thermowood tuinhuis laten plaatsen? ✓ Vraag gratis offertes op maat aan bij vakmannen.

 

 

Waarom een tuinhuis in thermowood?

Heel wat mensen verkiezen een tuinhuis in hout vanwege de warme en natuurlijke uitstraling en snelle opbouw. Een houten tuinhuis past ook bij verschillende stijlen. Zo kan het zowel in een modern als landelijk jasje gestopt worden.

Er bestaan natuurlijk verschillende soorten hout voor tuinhuizen. Thermowood is een van die mogelijkheden en heeft zijn populariteit vooral te danken aan ecologische en economische eigenschappen.

Het is een thermisch verduurzaamd sparrenhout met een warme natuurlijke houtkleur. Verder is het ook vormvast en goed bestand tegen vocht, schimmels en insecten. Gezien de eigenschappen van thermowood wordt het vooral voor buitentoepassingen gebruikt. Een tuinhuis in thermowood is dus zeker en vast een goed idee. (Verder meer over de voordelen.)

Een tuinhuis en ook andere bijgebouwen zijn ook mogelijk in andere houtsoorten dan thermowood. Uitgebreide info daarover op https://www.bijgebouw.be/houten-bijgebouwen. Je vindt er ook meer info over andere mogelijke materialen en de verschillende soorten bijgebouwen.

 

 

De invloed op je portemonnee

Hout is een erg geliefd bouwmateriaal, zeker voor buiten. Voor buitentoepassingen is hardhout aangeraden. Dat is echter vrij duur en niet heel milieuvriendelijk. Thermowood vormt een perfect alternatief. Het heeft dezelfde duurzame kwaliteiten als hardhout, is milieuvriendelijker én is bovendien heel wat goedkoper.

De prijs van thermowood schommelt tussen de €35 en €60 per m², afhankelijk van de uitvoering van de planken. Enkele voorbeelden:

 • Planchetten met tand en groef: ± €35 per m²
 • Bevel sidings, ook wel Zweeds rabat genoemd: ± €30 per m²
 • Latten – gesloten of met open voeg: ± €35 per m²
 • Blokprofiel enkel: ± €62 per m², dubbel: ± €55 per m²; triple: ± €35 per m²

Naast de uitvoering van de planken zijn er nog andere factoren van invloed op de kostprijs van je thermowood tuinhuis. Denk maar aan de oppervlakte, het type dak en eventuele extra’s zoals dakramen, een overkapping, isolatie, … Veel hangt dus af van je eigen wensen.

! TIP ! Hou er rekening mee dat ook de plaatsing kosten met zich meebrengt. Hoe dan ook doe je er goed aan een vakman in te schakelen voor het plaatsen van je thermowood tuinhuis. Deze heeft de nodige kennis en ervaring om de klus goed te klaren. Zo ben je, ook op lange termijn, verzekerd van kwaliteit. ✓ Vraag vrijblijvend prijzen en advies aan bij erkende vakmannen.

 

thermowood tuinhuis voorbeeld

 

7 redenen om te kiezen voor een thermowood tuinhuis

We haalden al enkele positieve eigenschappen van een tuinhuis in thermowood aan. Een samenvatting van alle voordelen vind je hier:

 • Warme en natuurlijke kleur
 • Milieuvriendelijk alternatief voor tropische houtsoorten: Geen chemicaliën en afkomstig uit duurzaam beheerde Europese bossen.
 • Goedkoper alternatief voor bijvoorbeeld hardhout
 • Vormvast door de thermische verduurzaming
 • Goed bestand tegen vocht, schimmels en insecten
 • Lange levensduur: zo’n 20 à 25 jaar
 • Onderhoudsvriendelijk

 

 

Kiezen voor een thermowood = kiezen voor makkelijk onderhoud

Bij de productie van thermowood wordt hout van een lagere duurzaamheidsklasse via hitte en stoom omgevormd tot een duurzame en stabiele houtsoort. Deze thermische behandeling heeft een invloed op de uitzetting, krimp, duurzaamheid en kleur van het product. Tijdens de productie worden deze aspecten door de mate van en duur van de verhitting op punt gesteld.

De levensduur van thermowood bedraagt zo’n 25 jaar. Tijdens die lange levensduur is weinig tot geen onderhoud nodig. Het thermowood kan onder invloed van de zon wel vergrijzen. Velen zien dit niet als een probleem en vinden dat net mooi.

Liever geen vergrijzing? Voorkomen kan met een speciale beits of olie. Daarmee voorkom je niet alleen het vergrijzen, je gaat zo ook scheurtjes en barsten tegen. Je kiest best voor een systeem op terpentinebasis. Thermowood neemt immers moeilijk vocht op waardoor een acrylbeits (op waterbasis) minder makkelijk in het hout zal trekken.

 

 

Offertes voor thermowood ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van jouw terras, tuinafsluiting, ... in thermowood. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Gespecialiseerde vakmannen