Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Thermowood.be Online informatie over de realisaties en
toepassingen van thermisch gehard hout.
header image
Thermowood.be

Thermowood prijs

Thermowood is goedkoop, duurzaam én ecologisch. Het wordt dan ook het hout van de toekomst genoemd. Maar hoeveel kost thermowood? In dit artikel ontdek je meer over de mogelijke toepassingen van thermowood met hun kostprijs.

 

thermowood prijs m2 Thermowood als goedkoop alternatief

Dankzij de warme uitstraling en het natuurlijke karakter is hout een populair materiaal, zowel voor binnen als buiten. Voor buitentoepassingen wordt hardhout aangeraden. Vaak wordt ook gekozen voor houtcomposiet, bankirai, … Deze materialen zijn echter vrij duur en bovendien niet heel milieuvriendelijk.

Bestaat er dan een beter alternatief? Ja, thermowood. Thermowood is goed bestand tegen vocht waardoor het ook heel geschikt is voor buitentoepassingen zoals terrasbeplanking, gevelbekleding, tuinafscheidingen, … Het heeft hetzelfde duurzame karakter als bijvoorbeeld hardhout, maar is wel veel goedkoper. Thermowood kopen is bovendien milieuvriendelijker.

Om een indicatie te geven, thermowood kopen kan al voor zo’n €35 à €60 per m² terwijl je voor hardhout gemiddeld €50 à €150 per m² betaalt. Houtcomposiet is vaak nog duurder dan hardhout. Je kan daarbij een prijs verwachten van €70 à €125 per m².

Hou er rekening mee dat ook de plaatsing kosten met zich meebrengt.

Benieuwd naar een exacte prijs en advies op maat van jouw project en wensen?
✓ Op onze offertepagina vraag je gratis offertes aan bij erkende vakmannen uit jouw buurt.

 

 

Toepassingen thermowood: prijs/m²

Thermowood kan je gebruiken voor verschillende toepassingen. Als gevelbekleding, terrasbekleding of als materiaal voor een tuinafsluiting, … We bespreken enkele mogelijkheden met hun richtprijs.

 

1. Terrasplanken in thermowood prijs

Terrasplanken in thermowood kosten gemiddeld €40 tot €45 euro per m². Dat is zowat de helft goedkoper dan hardhout. Bij de bevestiging van de planken zijn er onzichtbare clips of inox vijzen nodig. Daarvoor kan je rekenen op een prijs van €5 à €15 per m², afhankelijk van het gekozen bevestigingsmateriaal.

 

terras thermowood prijs

 

2. Thermowood gevelbekleding prijs

De prijs van gevelbekleding in thermowood is erg interessant, zo’n €30 à €50 per m². Daarbij is de prijs vooral afhankelijk van de uitvoering van de gevelplanken. Een aantal voorbeelden:

  • Planchetten met tand en groef: ± €35 per m²
  • Bevel sidings, ook wel Zweeds rabat genoemd: ± €30 per m²
  • Latten – gesloten of met open voeg: ± €35 per m²
  • Blokprofiel enkel: ± €62 per m², dubbel: ± €55 per m²; triple: ± €35 per m²

 

thermowood gevelbekleding prijzen

 

3. Prijs thermowood voor tuinafsluitingen

Thermowood tuinschermen worden meestal uitgevoerd in rabatsystemen. De thermowood planken worden dan tussen houten of betonnen palen geschoven waarbij een massieve en duurzame tuinafscheiding ontstaat.

Voor een thermowood afsluiting betaal je tussen de €40 en €60 euro per m². Een voorbeeld: voor een tuinscherm met rabatdelen van ongeveer 2m hoog heb je zo’n 14 planken nodig. Daarbij kan je rekenen op een prijs van gemiddeld €145 (dikte van 18mm en lengte van 210cm). Vergeet niet dat de palen (beton of hout) ook geld kosten. Voor een afsluiting van 10m zal je in totaal ongeveer €1.000 tot €1.100 euro (planken + palen) betalen.

 

thermowood afsluiting prijs

 

Kosten na plaatsing

Thermowood is niet alleen financieel voordelig bij aankoop. Ook na de plaatsing brengt het uiterst weinig tot geen kosten meer met zich mee. Thermowood heeft namelijk geen onderhoud nodig. Na verloop van tijd zal het echter wel vergrijzen. Op zich vraagt dat geen behandeling maar indien je het wil vermijden, kan je het thermowood behandelen met een olie, beits of verf.

Bij standaard vervuiling volstaat een reiniging met water, eventueel ook met neutrale zeep. Voor een relatief lage prijs kan je dus eenvoudig én lang genieten van thermowood. De levensduur van thermowood onder normale omstandigheden is minimaal 25 jaar.

 

Thermowood zelf plaatsen of laten plaatsen?

Voorzien van de nodige materialen en handigheid is het mogelijk om een terras, gevel, … zelf te bekleden met thermowood. Op korte termijn lijkt dat voordeliger voor je portemonnee.

Aangezien het een belangrijke invloed heeft op de duurzaamheid ervan, is het echter belangrijk dat de plaatsing van thermowood naar behoren gebeurt.

Thermowood is goed bestand tegen vocht, schimmels en bacteriën. Bij een ondeskundige plaatsing van thermowood als gevelbekleding in combinatie met een slechte regenafvoer kan er echter toch schade aan de gevel ontstaan. Bij een terras in thermowood is het dan weer belangrijk dat de fundering voldoende stabiel is zodat de planken niet kunnen doorbuigen.

Een professional heeft de nodige ervaring en zal het thermowood, in welke toepassing dan ook, correct plaatsen. Om zeker te zijn van een correcte plaatsing en op die manier ook van kwaliteit op lange termijn, is het dus aangeraden om een professional in te schakelen.
✓ Vraag hier gratis prijzen en advies aan bij erkende vakmannen uit jouw buurt.

 

Offertes voor thermowood ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van jouw terras, tuinafsluiting, ... in thermowood. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde vakmannen